Derfor er keto diæt så effektiv til vægttab

Alt, hvad du har brug for at vide om keto diæt 

Måske har en ven overtalt dig til at starte med keto, men du er ikke helt sikker på, hvad du går ind til. Eller måske er du bare træt af konstant at se keto diæten blive nævnt overalt uden at vide, hvad den egentlig handler om. Uanset hvad, er du sikkert her, fordi du gerne vil vide mere. Så lad os se nærmere på det.

Kort sagt handler keto diæten om at spise få kulhydrater og meget fedt. Hvis du beslutter dig for at følge denne diæt, er der stor sandsynlighed for, at du bliver nødt til at ændre din kost fuldstændigt, da den vigtigste energikilde for de fleste af os ellers er kulhydrater, efterfulgt af protein, mens fedt kommer til sidst. Med keto diæten skal du erstatte disse makronæringsstoffer og begynde at spise mere fedt, f.eks. kød, fisk, æg, nødder og sundeolier, og du skal reducere dit indtag af kulhydrater drastisk.

Der findes forskellige versioner af keto diæten, men for at give dig en idé om, hvad det drejer sig om, er her nogle grundlæggende tal. Målet med den klassiskeketogene diæt (som er blevet undersøgt grundigt) er at spise 70 % fedt, 20 % protein og kun 10 % kulhydrater**. Så det er ikke for sjov, når vi siger, at du skal ændre din kost fuldstændigt.

Men der er hjælp at hente! For at støtte dig på din keto-rejse har vi udviklet et fantastisk nyt produkt, der gør det nemmere at tilpasse sig den nye diæt og holde motivationen ved lige. Lad os præsentere dig for IntermittentFasting & Keto Support!

Okay, hvad sker der så, når du begynder på keto? 

Vi har allerede fastslået, at kulhydrater (stivelse og sukker) er den vigtigste energikilde for de fleste mennesker. Kroppen nedbryder dem derefter til glukose og bruger det som brændstof. Når du begynder at spise keto diæt, kan din krop ikke længere være afhængig af glukose som hovedbrændstofkilde, men begynder i stedet at bruge en alternativ energikilde - fedt.

Ved at nedbrydefedt (det, der allerede er lagret i din krop, og det, du får fra maden), producerer din krop små molekyler kaldet ketoner, som bliver din krops og hjernesvigtigste energikilde. Denne stofskiftetilstand kaldes ketose.

Hvorfor vælge keto diæt?

Hovedårsagen til, at folk normalt vælger at starte en keto diæt, er vægttab. Nogle undersøgelser viser, at keto diæt kan være mere effektiv end en fedtfattig diæt til vægttab**. Så hvis strandsæsonen nærmer sig, eller hvis du ønsker at tabe et par kilo til en kommende begivenhed, kan keto diæt være lige det, du har brug for for at nå dit mål.

Selv om du sandsynligvis vil have problemer med madtrang de første par dage, vil en fedtholdigkost på lang sigt få dig til at føle dig hurtigere mæt, hvilket betyder, at du spiser mindre, end du normalt ville gøre.

Keto diæt er også det perfekte valg for alle, der hader at tælle kalorier. Du skal bare sørge for at fjerne visse fødevaregrupper fra din kost, og så er du færdig. Du skal dog holde styr på, hvor mange kulhydrater du spiser hver dag.

De vigtigste fødevaregrupper, du bør undgå, er:

 • Søde fødevarer: saft, smoothies, kage, kager, kiks, is, chokolade osv.
 • Stivelsesholdige fødevarer og kornprodukter: hvedebaserede produkter, ris, pasta, quinoa, hirse osv.
 • Stivelsesholdige grøntsager: kartofler, søde kartofler, gulerødder, pastinakker, ærter, rødbeder osv.
 • Bønner og bælgfrugter: kikærter, bønner, ærter, linser osv.
 • Frugt, med undtagelse af bær og nogle få andre frugter.
 • Kryddersaucer: barbecuesauce, ketchup osv.
 • Usunde fedtstoffer: forarbejdede vegetabilske olier, mayonnaise osv.
 • Sukkerfrifødevareroglightprodukter: sukkerfri slik, juice og budding, fedtfattig yoghurt, saucer og mayonnaise osv.
 • Alkohol

Er der andet, du bør overveje?

Selv om ketogen diæt anses for at være sund og kan hjælpe dig med at tabe de ekstra kilo, kan det være svært at vænne sig til en helt ny kost. Især de første par dage, hvor din krop er ved at vænne sig til et reduceret kulhydratindtag, kan du føle dig sulten og få lyst til alle de godbidder, du burde undgå.

For at overvinde disse vanskeligheder kan du overveje at bruge et kosttilskud, der er specielt designet til at blive brugt i forbindelse med keto diæt. Vi kan f.eks. anbefale IntermittentFasting& Keto Support, et fantastisk nyt produkt fra SlimJOY, der hjælper med at lette overgangen til keto diæt, så du kan fokusere på andre ting. Den kraftfulde formel i dette kosttilskud er baseret på naturlige aktiveingredienser og indeholder en kombination af hurtigt fordøjelige fedtstoffer, yerba mate te, C-vitamin og magnesium... MCT COCONUT DRINK hjælper med at reducere appetitten og sikrer en følelse af mæthed i længere tid. Det er den ideelle løsning til at overvinde de indledende vanskeligheder med keto diæten - det vil gøre det lettere at holde sig til diæten og hjælpe med et langsigtet vægttab.

Få mere at vide om produktet og bestil til en særpris i dag!

**Kilder:

 1. Shilpa, Joshi, and Viswanathan Mohan. “Ketogenic Diets: Boon or Bane?” The Indian Journal of Medical Research, U.S. National Library of Medicine, Sept. 2018, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6251269/.
 2. Brehm, Bonnie J., et al. “A Randomized Trial Comparing a Very Low Carbohydrate Diet and a Calorie-Restricted Low Fat Diet on Body Weight and Cardiovascular Risk Factors in Healthy Women.” Academic.oup.com, April 2003, https://academic.oup.com/jcem/article/88/4/1617/2845298?login=false.
 3. Elite Medical Centet. What is keto? What is Keto? - Elite Medical Center (elitelv.com)