3 GRUNDE TIL, AT D-VITAMIN ER VIGTIGT FOR VÆGTTAB

Du har sikkert hørt om, hvad mirakler D-vitamin kan gøre for immunsystemet. Hvad der dog kan komme som en overraskelse er, at solskinsvitaminet også er super vigtigt for vægttab. Læs videre for at finde ud af hvordan 3 grunde til at tage D-vitamin kan hjælpe dig med at slippe af med de ekstra kilo.

Forskning plyser at korrekt D-vitaminindtag kan fremme vægttab. Desværre har næsten 50% af verdensbefolkningen et lavt D-vitaminniveau. Men hvordan er dette muligt? Der er normalt flere faktorer bag dette, men en af de mest overraskende årsager kan være overvægt.

Overvægt - en overraskende faktor i udviklingen af mangel på D-vitamin

Hvis du er overvægtig, har du muligtvis mangel på D-vitamin, oplyser utallige undersøgelser. Dette skyldes, at D-vitamin er fedtopløseligt, og jo flere fedtceller der er i kroppen, jo mere D-vitamin skal leveres, så hver eneste celle får en tilstrækkelig mængde til at fungere korrekt. Rimeligt, ikke? Imidlertid er overvægt ikke den eneste risikofaktor i udviklingen af mangel på D-vitamin.

Andre årsager til mangel på D-vitamin:

  • for lidt eksponering for sollys
  • boligareal væk fra ækvator (bredde 37°N og 37°S)
  • mørkere hudfarve (fordi melanin fungerer som en naturlig solcreme)
  • brug af solcreme
  • lavt D-vitaminindtag fra kosten (lavt fedtindhold, fedtfri kost og meget lavt fiskeforbrug)
  • alder (især over 60)

Forskning oplysere: højere D-vitaminindtagelse fremmer vægttab

Men præcis hvordan fungerer det? Kort sagt fremmer D-vitamin vægttabsprocessen på 3 forskellige niveauer:

1. Det hjælper med at reducere kropsfedt og regulere appetitten

Bortset fra at reducere dannelsen af nye fedtceller og forhindre fedtophobning, øger korrekt D-vitaminindtag produktionen af serotonin ("lykkehormon"). Dette hormon spiller en vigtig rolle i reguleringen af sult og reducering af kalorieindtag. Desuden har et højere D-vitamin niveau været forbundet med et højere testosteronniveau, som ikke kun øger fedtforbrændingen, men også forhindrer dannelsen af nye fedtceller.

2. Sunde muskler og knogler

Det er rigtigt, D-vitamin understøtter funktionen af bevægeapparatet, dvs. muskelsystemet og skeletsystemet. Det hjælper især med korrekt tilførsel af mineraler såsom calcium og fosfor. På denne måde hjælper det med at holde knoglerne stærke og nærer musklerne, hvilket er vigtigt, især under en diæt.

Når alt kommer til alt, vil du også tabe et par kilo, men du vil holde dine knogler og muskler sunde. Derudover lindrer det endda muskel- og knoglesmerter, hvilket er en meget nyttig ting, hvis du træner eller udøver intens træning regelmæssigt.

3. Styrker immunforsvaret

Og det forbedre også det generelle velbefindende. Det er ingen hemmelighed, at opretholdelse af kroppens indre balance er afgørende for den generelle sundhed. Hvis dit immunforsvar er svagt, er din sunde krop også i fare.

Du kan ikke forvente, at din krop skal udholde intens fysisk aktivitet parallelt med nedsat madindtag, endsige tabe sig, når den allerede kæmper for at udføre sine væsentlige funktioner. Derfor er det en af forudsætningerne for at holde dit immunforsvar i form for at forblive i god form og med succes slippe af med de ekstra kilo.

Gør din diæt effektiv med vores vitamin D3 4000 IE kosttilskud

Kraftfuld formel med høj dosis - med 4000 IE enheder (100 μg) vitamin D3

  • Små kapsler, der er lette at sluge
  • Uden kunstig farve
  • 30 dages forbrug pr. Pakke

Kilder: