Sådan får du familien med i dine sunde måltider

For enhver mor, der forsøger at tabe sig, er det ikke nogen let opgave at balancere en sund kost og samtidig tilgodese familiens forskellige smage. Tovtrækkeriet mellem personlige vægttabsmål og at sikre, at alle får noget, de kan lide, er noget, de fleste af os kender til. 

How to include your family in your healthy meal plan 

For at hjælpe dig med at nå dine mål om vægttab og samtidig glæde din familie med velsmagende, næringsrige retter, har vi lavet en liste med nyttige tips, der gør det til en leg at planlægge og tilberede sunde måltider!

Hvorfor du måske fejler med sunde måltider

At holde sig til en sund kost, når man prøver at tabe sig, er svært nok i sig selv, men når man også skal brødføde sin familie, tage hensyn til husholdningsbudgettet og huske på madspild ... Det er virkelig en skræmmende opgave. 

For travle mødre er det svært at modstå bekvemmeligheden ved hurtig takeaway eller færdiglavede måltider. Oven i det er du måske tilbøjelig til at lade dine børns præferencer være afgørende for måltiderne, især hvis de er kræsne.  

Du har sikkert prøvet det: Dit barn går igennem en fase, hvor det ikke vil spise andet end kyllingenuggets, og det er meget nemmere at være med i stedet for at lave et helt separat måltid til dig selv. 

Forældreskabet bringer så megen glæde, men vi ved alle, at det kan være en hård kamp at finde tid til sig selv. I de sjældne øjeblikke med ro kan det blive normen at række ud efter en hurtig, men ikke så sund snack eller kaste sig over en sen aftensmad, efter at du har lagt børnene i seng. 

Det er helt forståeligt, at disse vaner, der er et resultat af din superhelteagtige multitasking, kan spille en rolle for din vægt. Og desværre er der mere til historien! 

Her er grunden til, at mødre har sværere ved at smide kiloene

Travle skemaer og mangel på tid er forbundet med to store forhindringer, du kan møde, når du prøver at tabe dig. Den første er stress: Når du er stresset, som forældre ofte er, frigiver din krop kortisol, et hormon, der ikke kun øger appetitten, men også er ansvarlig for fedtlagring omkring maven. Undersøgelser viser også, at øget stress kan hæmme kalorieforbrændingen!

Et andet problem, de fleste mødre kender til, er mangelpå søvn. Hvis du ikke giver din krop nok hvile om natten, kan det ødelægge de hormoner, der fortæller din krop, hvornår du er sulten, og hvornår du er mæt. Hvis man ikke har styr på sin appetit, kan det være en stor kamp, når man forsøger at slanke sig.

Kalorier fra usunde måltider løber hurtigt op, og når du kombinerer dem med disse andre faktorer, kan det blive utroligt svært at tabe sig. Måltidsplanlægning kan hjælpe dig med at slippe for at bekymre dig om, hvad din families næste måltid skal være, så du kan fokusere på andre ting! Og du kan slappe af, når du ved, at du også gør noget godt for dig selv.

Ni tips til sunde og vægttabsvenlige familiemåltider

Her er ni praktiske tips, som vil hjælpe dig med at få din familie med på en sund kost og forblive konsekvent på trods af din travle tidsplan!

1. Fordelen ved at forberede måltider 

Hvis du har forberedt måltider eller ingredienser på forhånd, bliver det lettere at undgå usunde, hurtige løsninger, når du har travlt. Prøv at lave en ugentlig madplan med afbalancerede måltider og sunde snacks. Det vil hjælpe dig med at holde dig til din indkøbsliste, så du kan undgå at gå i butikken for ofte. Denne metode er også omkostningseffektiv, og som en bonus mindsker den spild.


2. Opbygning af en afbalanceret tallerken 

Når du planlægger måltider, skal du tænke på at skabe en farverig tallerken med grøntsager, frugt, proteiner, korn og mejeriprodukter, så du sikrer, at din familie får alle de nødvendige næringsstoffer. Hvis du har svært ved at få dine børn til at spise grøntsager, kan du vælge de grøntsager, du allerede ved, de kan lide, eller parre dem med en dip, de kan lide. Når alt andet fejler, kan du "skjule" grøntsagerne i andre retter, de allerede elsker - at blande dem og tilføje dem til makaroni og ost eller cremede supper er en pålidelig metode.


3. Smarte udskiftninger 

Enkle udskiftninger kan have en stor effekt og hjælpe dig med at skære ned på kulhydrater, sukker, salt og fedt. Lav sød kartoffelmos i stedet for almindelige kartofler, brug avocadoolie i stedet for almindelige vegetabilske olier, skift til fuldkornsbrød og -pasta, og vælg fedtfattige alternativer, når det gælder mejeriprodukter. Du vil stadig kunne lave din families yndlingsretter, bare i sundere versioner. Ofte vil de måske ikke engang bemærke det!


4. Omfavn batch-madlavning 

Batch cooking kan være en livredder i særligt travle uger og kan hjælpe med at afhjælpe noget af den stress, der er forbundet med at skulle finde på og tilberede sunde måltider til hver dag i ugen. Meget mad smager bedre, når du laver store portioner (som ragout eller gryderetter), og det meste mad kan opbevares sikkert i køleskabet i 3-4 dage og i fryseren i op til 3 måneder!


5. Smag er konge 

Sund mad anses ofte uretfærdigt for at være kedelig. Men du kan altid løfte måltiderne med hjemmelavede krydderier som yoghurtdips eller tilføje friske urter og krydderier som mynte, basilikum, oregano, kanel ... Det forbedrer ikke kun smagen, men giver ofte også måltidet flere ernæringsmæssige fordele. Vidste du for eksempel, at spidskommen ikke bare er den perfekte måde at tilføje smag til gryderetter eller chili på? Det er også en meget rig kilde til jern og understøtter en sund fordøjelse! Og rosmarin, som passer perfekt til stegte kartofler, er fuld af antioxidanter og hjælper med at beskytte dit immunsystem!


6. Sund snacking 

En praktisk placeret frugtskål i køkkenet eller et spisekammer fyldt med næringsrige snacks kan gøre hele forskellen. Forbered frugttallerkener til dine børn som mellemmåltider med udskåret frugt, der er let at få fat i - og når du nu er i gang, så spis lidt selv! Begræns mængden af sukkerholdige drikkevarer og godbidder, og erstat dem med sundere alternativer. Du behøver ikke at fjerne sukker helt fra din husholdning, men det bør ikke være standardindstillingen.


7. Teamwork får drømmen til at fungere 

Samarbejd med din partner eller dine børn, især hvis de er lidt ældre. Uddelegér opgaver, lige fra madlavning til andre gøremål, for at fjerne noget af presset fra dig selv. Du tror måske, at du gør tingene hurtigere på egen hånd i køkkenet, men i det lange løb gør du ikke dig selv og din familie nogen tjeneste. At inddrage børnene i den kulinariske proces kan være både lærerigt og sjovt - og hvis de er inddraget, vil de sandsynligvis være mere motiverede for at spise den mad, I har lavet sammen. 


8. Balance frem for alt 

Du får svært ved at overbevise din familie om, at de skal holde sig til en sund kost uden en lejlighedsvis overbærenhed. Så aflys ikke familiepizzaaftenen endnu! Diæter, der er for restriktive, er meget sværere at holde sig til, og at tage en pause indimellem vil støtte dine fremskridt i det lange løb. Desuden er livet - og maden - beregnet til at blive nydt, og det er vigtigt at lære dine børn det.


Minimer virkningen af de skyldige fornøjelser med et kosttilskud 

Selvom gode kostvaner og motion er afgørende for at nå dine mål om vægttab, er der noget andet, der kan hjælpe dig med at holde dig på sporet, når du forkæler dig selv med dit yndlingsmåltid med mange kulhydrater - eller når der er pizzaaften med familien: CarbBlock XXL!

CarbBlock XXL – Nyd din yndlingsmad uden dårlig samvittighed! 

Livet er for kort til at have dårlig samvittighed over at give los en gang imellem og forkæle dine smagsløg! CarbBlock XXL er her for at hjælpe dig med at minimere den indvirkning, dine yndlings snydemåltider har på dit vægttab.  

Den indeholder to videnskabeligt underbyggede kulhydratblokerende ingredienser: brun tang og vindruekerneekstrakt. Sammen blokerer de halvdelen af kulhydrat- og fedtkalorierne fra dine måltider, så du kan nyde de samme portioner med betydeligt færre kalorier. Du vil kunne forme din talje, hofter og lår og holde dit energiniveau højt, selvom du skærer ned på kalorierne.  

Køb CarbBlock XXL i dag og få en særlig tidsbegrænset rabat! 

Produkter til dig

FORBRÆNDER MAVEFEDT
-67%
Tilbudspris 259,00 kr. Normal pris 777,00 kr.
Se produkt
STARTPAKKE
-60%
Tilbudspris 318,00 kr. Normal pris 786,00 kr.
Se produkt

Artikler der også kunne være interessante for dig