7 tegn på en træg skjoldbruskkirtel

Mange mennesker ved ikke noget om deres egen krops hormonbalance, men sandsynligheden for, at dine hormoner er ude af balance, er relativt stor, især hvis du oplever uforklarlig fedtophobning, har svært ved at tabe dig eller har en rektangulær kropsform.

Hvis du også oplever træthed og udmattelse, kan det være mere end blot en hektisk tidsplan og mangel på motion, der er skyld i det. En træg skjoldbruskkirtel kan forårsage en række symptomer, der kan påvirke energiniveauet, stofskiftet og vægten.

At lære at identificere tegnene på en træg skjoldbruskkirtel er det første skridt til at få den hjælp, du har brug for. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan se, hvornår din skjoldbruskkirtel ikke fungerer korrekt, og hvad du kan gøre for at få den i orden igen.

Sådan ved du, om din skjoldbruskkirtel ikke fungerer optimalt

Skjoldbruskkirtlen er en sommerfugleformet kirtel foran på halsen. Den producerer skjoldbruskkirtelhormoner - thyroxin og triiodothyronin - som regulerer kroppens stofskifte og bestemmer, hvor hurtigt vi bruger energi. Det er altså skjoldbruskkirtlen, der sørger for, at alt fungerer korrekt.

Hvis skjoldbruskkirtlen er sund, fungerer alt fint, og vi har masser af energi til at komme igennem dagen. Men nogle gange fungerer det ikke optimalt. Den bliver træg og producerer ikke nok hormoner. Dette medfører, at alle vigtige systemer i kroppen bliver langsommere, hvilket fører til en forringelse af det generelle velbefindende.

Her er nogle af advarselstegnene på, at din krop ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormoner:

1. Du vil bare sove

Utilstrækkelige mængder af skjoldbruskkirtelhormon fører til ubalancerede energiniveauer, hvilket gør det sværere at udføre daglige opgaver.

2. Du er spredt og ukoncentreret

Mangel på energi og sundhed fører til tilbagevendende hjernetåge, og du har svært ved at koncentrere dig om noget i længere tid.

3. Din hud er så tør som sandpapir

Hudcellerne mister vækstsignalerne fra skjoldbruskkirtelhormonerne, hvilket betyder, at de ikke længere fornyer sig selv regelmæssigt. Din hud bliver tør, kløende og skællende.

4. Du trækker meget mere hår ud af afløbet

Hårsækkene holder også op med at forny sig selv, hvilket fører til overdrevent hårtab. Men husk på, at selv skiftende typer af hormonel ubalance kan føre til uventet hårtab.

5. Din mave synes at have taget en ferie

Dette er endnu en del af kroppen, der arbejder langsommere som følge af nedsat produktion af skjoldbruskkirtelhormon. Du bliver forstoppet, og toiletbesøgene bliver mere uregelmæssige.

6. Du føler, at du har løbet et maraton

På grund af det lavere stofskifte begynder din krop at satse på katabolisme - nedbrydning af muskler og andet væv for at få energi. Dette fører til følelser af svaghed og smerte i kroppen.

7. Tallet på vægten stiger, på trods af dine forsøg på at tabe dig

Et lavere stofskifte forringer fedtforbrændingen og fordøjelsen, hvilket fører til, at fedt ophobes i hele kroppen og bliver ekstra svært at komme af med.

Hvorfor du ikke kan tabe dig, hvis du har en træg skjoldbruskkirtel

En træg skjoldbruskkirtel forstyrrer stofskiftet og gør det langsommere, hvilket får kroppen til at forbrænde færre kalorier - et mareridt for alle, der ønsker at tabe sig.

Uanset hvor hårdt du prøver, hvor mange diæter du prøver, og hvor meget du træner, føles det som om din krop arbejder imod dig.

Lad ikke din skjoldbruskkirtel styre dit liv og din vægt! Tag kontrollen tilbage med en kombination af sund kost, motion og de rigtige kosttilskud for at afbalancere dine skjoldbruskkirtelhormoner.

Tag kontrol over din vægt med Thyroid Slimming Support

At tabe sig, når du har en træg skjoldbruskkirtel er en kamp, som du ikke skal kæmpe alene, og Thyroid Slimming Support kan være lige den løsning til vægttab, du leder efter! Disse kapsler er specielt designet til at støtte skjoldbruskkirtlen og afbalancere skjoldbruskkirtelhormoner for at hjælpe dem med rektangulære kropsformer med at opnå et effektivt og bæredygtigt vægttab.

Ved at fremme en sund skjoldbruskkirtelfunktion kan dette tilskud hjælpe med at forbedre dit stofskifte, så du kan forbrænde flere kalorier, selv mens du hviler. Formlen er også designet til at vedligeholde stærkt hår og stærke negle og fremme mental fokus.

Husk, at vægttab er en gradvis proces, så det er vigtigt at være konsekvent og tålmodig i din indsats. Men vi mener, at du ved at regulere skjoldbruskkirtelfunktionen kan nå dine vægtmål på ingen tid.

Tjek vores særtilbud på Thyroid Slimming Support og begynd endelig at mærke en forskel!

Produkter til dig

Artikler der også kunne være interessante for dig