7 grunde til, hvorfor søvn er vigtigt

En god nats søvn er ekstremt vigtig for dit helbred og for at bevare din figur. Faktisk er det lige så vigtigt som at spise sundt og træne. Men hvad sker der med kroppen, hvis vi ikke får nok søvn? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

1. Mangel på søvn kan medføre vægtøgning!

Vidste du, at folk, der ikke får nok søvn, tager hurtigere på i vægt? Nogle undersøgelser antyder endda, at mangel på søvn og dårlig søvnkvalitet kan føre til fedme.

2. Tilstrækkelig søvn = færre forbrugte kalorier

Forskning viser, at de, der sover dårligt, føler behov for at forbruge flere kalorier. Mangel på søvn kan også ødelægge den hormonelle balance i kroppen, hvilket kan føre til en øget appetit.

Dette inkluderer forhøjede niveauer af hormonet ghrelin, et appetitfremmende hormon og nedsatte niveauer af leptin, mæthedshormonet.

Hvis du ikke får nok søvn, spiser du mere!

En undersøgelse fandt, at når testgruppen kun sov et par timer pr. nat, forbrugte de yderligere 559 kalorier den næste dag, sammenlignet med dage, hvor de fik 8 timers søvn.

Dette sker, fordi vi bruger mere tid vågen, hvilket giver os mere tid til at spise. En anden grund er, at en træt krop beder om fedtholdig og usund mad.

3. God søvnkvalitet forbedrer koncentrationen og produktiviteten

Søvn er vigtig for en normal hjernefunktion, det påvirker ting som hukommelse, produktivit og vores evne til at tackle vores daglige opgaver.

4. At få nok søvn kan føre til, at vi bliver mere aktive

En undersøgelse af mere end 2.800 kvinder viste, at søvnmangel var forbundet med langsommere gåture, nedsat fitnessegenskaber og et nedsat ønske om at træne.

Dette giver perfekt mening - når vi føler os trætte, mangler vi motivation til at gøre noget. Og selvom vi træner, bliver vi meget hurtigere trætte. Som et resultat bruger vi mere tid på hvile og giver derfor ikke kroppen chancen for at forbrænde kalorier.

5. Søvnmangel kan føre til depression

Sundhedsmæssige problemer som depression kan forværres af soveproblemer.

Op til 90% af de mennesker, der lider af depression, har bemærket, at de har problemer med at sove.

6. Søvn er forbundet til immunsystemet

Undersøgelser viser, at mennesker, der sov mindre end 7 timer om dagen, har 3 gange mere tilbøjelige til at få forkølelse end dem, der sov otte timer mere.

Hvis du får en forkølelse, kan du hjælpe din krop med at bekæmpe den ved at få masser af søvn!

7. Sove påvirker vores følelser og sociale interaktioner

Hvis du ikke får nok søvn, vil tiden med dine kære ikke være så behagelig. En undersøgelse fandt, at mennesker, der ikke fik nok søvn, havde det sværere med at læse andre menneskers følelser.

Forestil dig en nær ven, deler nogle gode nyheder med dig, og du har problemer med at reagere korrekt. Hm, det er bedre at få en god nats søvn end ikke at være der for sine nærmeste!

Sig godnat til overskydende kilo med Night Burn EXTREME!

Kombineret med en sund kost og motion er en god nats søvn nøglen til at holde sig i form!

Vi har den perfekte løsning. Night Burn EXTREME hjælper med at forhindre den sene madtrang, hjælper dig med at falde i søvn og hjælper dig med at sove bedre. Det vigtigste er, at den hjælper med at rense leveren og forbrænde fedt i løbet af natten!

Artikler der også kunne være interessante for dig